Image
2024

“HAYAT KENDİLİĞİNDEN NE İYİ NE KÖTÜDÜR; ONA İYİLİĞİ KÖTÜLÜĞÜ KATAN SİZSİNİZ”

 Montaigne

Yaşama dair var olan ne varsa hepsi burada! Daha alternatif, daha farklı ve bir o kadar güncel içerikler huzurlarınızda!

Blog Anasayfa
Image
18 Eylül 2024 07:25

Stresle Baş Etme Kılavuzu

Kimi zaman kendi zihin yapımız kimi zaman ise dış etkenlerden kaynaklanan stres, insanlık tarihinin en büyük imtihanlarından biri… Özellikle yaşadığımız çağda günlük hayatın bir parçası haline geldi. “Hep Aynı Yerde Takılıyorum” isimli kitabıyla geniş kitlelere ulaşan Aile ve İlişki Danışmanı- Yazar Dila Selengil, yeni kitabı “Beynimdeki Gizli Düşman: Stres"le bu “derin ve karmaşık” mevzuyla nasıl baş edebileceğimizin formüllerini veriyor. Kitaptaki birçok değerli bilginin yanı sıra, hemen belirtelim ki bir insanın sinir sistemini rahatlatan üç şey hüngür hüngür ağlamak, kahkahalarla gülmek ve orgazm olmakmış.

Devamını Oku
Image
4 Eylül 2024 12:43

6-7 EYLÜL 1955, BURGAZADA…

Gazeteci-yazar Engin Aktel için Burgazada apayrı bir yere sahip. Çocukluğundan itibaren burada çok zaman geçirmiş, çok insan tanımış, geçen yıllara şahitlik etmiş, pek çok olay yaşamış. Bunlardan bir tanesi var ki hatırladığında hâlâ gözleri doluyor. Kendisi 6-7 Eylül 1955’te 13 yaşında bir çocukken, olayların yaşandığı günün ertesi sabahı Burgazada’da arkadaşlarının kapısını çaldığında, herkesin bir gecede gittiğini öğrenmiş. Bu deneyim onun içinde büyük bir hüzün odası açmış adeta… Aradan yıllar geçmiş, ayrılan arkadaşlar yıllar sonra bir araya gelmiş. Fakat o iki gün kalplerde derin bir yara olarak kalmış. İlerleyen senelerde hatıralarını Kestane Karası ve Son Eylül romanlarıyla satırlara aktarmış. Aktel artık 82 yaşında.

Devamını Oku
Image
13 Ağustos 2024 09:12

MARS VE JÜPİTER İKİZLER BURCUNDA KAVUŞUYOR…TÜRKİYE İÇİN SAVAŞ ÇANLARI MI?

Hem Türkiye’yi hem de dünyayı etkileyecek, zor bir ağustos ve eylül ayı bizleri bekliyor. 14 Ağustos tarihinde gerçekleşecek kavuşum sonrasında özellikle savaş atmosferi tetiklenecek gibi görünüyor. 2020 ile hissedilen yeni dünya düzeninin etkileri, artık iyice kendini göstermeye başlıyor. Dünya değişiyor, düzen değişiyor, ekonomi değişiyor… Türkiye için özellikle dış politika anlamında çetrefilli bir dönem. Mars, 2025’in nisan ayına kadar oldukça etkili. Peki neler olacak? Türkiye savaşa girecek mi? Önümüzdeki aylarda bizi nasıl bir süreç bekliyor. Astrolog Öner Döşer yorumladı.

Devamını Oku
Image
7 Ağustos 2024 17:56

“Yılanların Şahı” Yine Popüler…

Anadolu topraklarının en efsanevi figürlerinden biri olan ve hikâyesini gene kendi adıyla modern bir uyarlama olarak izlediğimiz “Şahmaran”, çok yakında ikinci sezonuyla Netflix’te yayında… Peki “Yılanların Şahı”nın tarihteki hikâyesi nedir?

Devamını Oku
Image
21 Temmuz 2024 17:13

Adalarda Yaşanmış Paranormal Aktiviteler

Her yerin gizemli bir hikâyesi, rivayet edilen öyküleri, şehir efsaneleri vardır. Nesilden nesle aktarılan bu olaylar, her zaman insanların ilgisini çekmiş ve merak uyandırmıştır. Tabii Adaların da kendine özgü efsaneleri var… İnsan nüfusunun az, tabiatın çok olduğu bu coğrafyanın dilden dile dolaşan gizemli öykülerini okumaya hazır mısınız?

Devamını Oku
Image
14 Temmuz 2024 13:05

Ada’nın En Efsanevi Kadını

Sıra dışı, bağımsız ruhlu, denize âşık olan Martha, Burgazada’da yaşamış ve hayatına da burada “son vermiş” bir kadındı. On iki ay denize girdiği, yağmur sularıyla yıkandığı, bir dönem balıkçı kulübesinde tek başına yaşadığı bu koy, kendisi hakkında çıkan dedikoduların ardından “artık rahatlayabilirsiniz” notunu bırakarak, intihar etmesinden sonra, kendi ismiyle anılmaya başlandı. Günümüzde Madam Martha Koyu’na gelen herkes, esen rüzgârda ciğerlerine “bağımsızlık” çekiyor.

Devamını Oku
Image
24 Haziran 2024 10:03

Liza’nın Hikâyesi

Dünyada bilinen kahramanlar ve “isimsiz kahramanlar” var. İşte onlardan biri de Liza Elver… Tarihe tanıklık etmiş, sıra dışı bir kadının hayatı, yazar Stella M. Trevez’in kaleme aldığı son kitabı “Yüreğimin Yarısı Liza” ile artık insanlar tarafından ebediyen bilinecek.

Devamını Oku
Image
12 Haziran 2024 09:15

Siz Hangi Tanrıçasınız?

“Tanrıçaların” sizi şifalandırabileceğini biliyor muydunuz? Bir kadın olarak dişil potansiyelinizi en doğru şekilde yaşamak ve hayatınızı değiştirmek istiyorsanız tarihteki altı Tanrıça arketipi hizmetinizde! Tarihçi, Davranış Bilimleri Uzmanı, GODDESS uygulamasının yaratıcısı, “Kadınlığına Sahip Çık” ve “Yeni Dişil” kitaplarının yazarı Dr. Nil Keskin yaşamlarımıza sihirli değneğiyle dokunuyor!

Devamını Oku
Image
5 Haziran 2024 07:05

Mevlana'nın Öğretisi "Üzerinizde"

Bu yaz sakinliğin, huzurun ve derinliğin hissi “Rumi” koleksiyonuyla stilinize yansıyacak.

Devamını Oku
Image
3 Nisan 2024 12:33

Yavru Kedi Sahiplenmeden Önce Bilinmesi Gereken 8 Hayati İpucu

Yavru bir kedi sahiplenmek, büyük bir sorumluluk ve sevgi gerektirir. Bu kararı verirken dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.

Devamını Oku
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
©Copyright, Antigoni, 2024 Powered by ikas