Siz Hangi Tanrıçasınız?

12 Haziran 2024 09:15
NeslihanPerker

“Tanrıçaların” sizi şifalandırabileceğini biliyor muydunuz? Bir kadın olarak dişil potansiyelinizi en doğru şekilde yaşamak ve hayatınızı değiştirmek istiyorsanız tarihteki altı Tanrıça arketipi hizmetinizde! Tarihçi, Davranış Bilimleri Uzmanı, GODDESS uygulamasının yaratıcısı, “Kadınlığına Sahip Çık” ve “Yeni Dişil” kitaplarının yazarı Dr. Nil Keskin yaşamlarımıza sihirli değneğiyle dokunuyor!

Image

 “Dünyayı kadınlar kurtaracak” söylemi, kimilerine klişe gelebilir ancak gezegenimizin tarihine bakıldığında, bu hiç de altı boş bir bakış açısı değil. Şimdi ise kadınların yeniden dişilliklerini keşfederek fabrika ayarlarına dönme zamanı! Öyle bir şifalandırma yöntemi var ki, hayatınız gün be gün değişecek, kendinizdeki potansiyelleri keşfedecek, aydınlık taraflarınızla birlikte karanlık taraflarınızı da görecek, yüksek bir farkındalıkla “yeni dişil” olarak yaşamınızda parlak bir sayfa açarak ışıldayacaksınız. Ama önce, size hangi Tanrıçanın yardımcı olacağını anlamak lazım. Nasıl mı?


Tarihçi, Davranış Bilimleri Uzmanı ve GODDESS Wellbeing’in CEO’su Dr.Nil Keskin’in geliştirdiği bu şifalandırma yöntemiyle bakış açınızın değişmesine hazır olun! Kendisi, 20 yıldan fazla global firmalarda yöneticilik yaptıktan sonra bu girişimiyle, “Yeni Çağın Kadınlığına UYANIŞ” kodlarına göre geliştirilen ve şu anda 300 bin kadına ulaşan GODDESS mobil uygulamasını hayata geçirdi. Yazdığı iki kitapla da (Kadınlığına Sahip Çık ve Yeni Dişil) pek çok kişiye ulaşmaya devam ediyor.  Dr. Nil Keskin şu yorumu yapıyor; “Dünyanın iyileşmeye ihtiyacı var gerek ruhsal gerekse fiziksel olarak…Dünyayı şifalandıracak güç kadınlarda. Gezegenimiz hastalanıyor, şifalanmasında ise kadının rolü çok büyük. Tek Tanrılı dinlerin çıkışından sonraki süreçte kadının ikinci plana itilmesi, cinsiyet eşitsizliği, ataerkil yanılsamalar, Orta Çağ’da yapılan zulümlerden ötürü kadınlar erdemlerini yitirdi ve olması gereken dengede değiller… Dolayısıyla, önce kadını iyileştirirsek, dünyanın şifalanmasına da yardımcı olabiliriz. Kadın Paleolitik, Neolitik dönemlerde, Babil, Antik Yunan, Mısır medeniyetlerinde ve Mezopotamya’da ‘dişil erdemleriyle’ toplumları hep yukarı çıkarmış. Bebeği rahminde taşıyıp, memesiyle onu beslerken aynı zamanda toplumu da beslemiş. Şefkatin temeli kadındadır ve bu, beden formunda ortaya çıkan bir lütuftur.  Ancak zamanla baskılandıkları için şefkatlerini veremez hale gelmişler. Tarihte o kadar güzel emareler var ki kadınların imparatorlukları ve savaşları yönettiklerine dair… Ama tüm bunları eril özelliklerle değil, dişil erdemleriyle başarmışlar. Bu erdemlerin baskılanması sonucunda ise bazı kadın hastalıkları günümüzde çok yaygın hale geldi. Özellikle rahim, meme sağlığı, adet düzensizlikleri ve tiroit, Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre çok üst sıralarda yer alıyor. Kadın-erkek evrimleşmesinin etkileşiminin, kadın bedeni üzerindeki izdüşümü oldukça yüksek.”



Şifalanmak İçin Goddess Uygulaması


Bu uygulamada dişil erdemler “Tanrıça Arketipleri” ile bağdaştırılıyor. Uygulama bütünsel olarak kadınların şifalanmasına yardımcı oluyor. Bilinç ve bilinçaltı seviyesinde kadınların ataerkil yanılsamalardan özgürleşmesi hedefleniyor. “Goddess”ta önce bir testi cevaplıyorsunuz ve sonuca göre hangi Tanrıça arketipinde olduğunuz ortaya çıkıyor. Elbette olumlu özelliklerinizle birlikte, arketipinizin gölge yanlarını da öğreniyorsunuz. Ortaya çıkan algoritmayla size özel bir yol haritası çiziliyor ve sabah-akşam yapacağınız basit uygulamalarla yaşamınızda değişimleri hissetmeye başlıyorsunuz. İlk 21 gün Tanrıça arketipinizi şifalandırarak başlayan süreç, sırasıyla diğer arketiplerle devam ediyor. Önemli olan, kadın bedeninizde altı Tanrıça arketipini dengelemek. Bunlar; Athena (kariyer kadını), Hera (kraliçe, aile, birlik kadını), Demeter (anne kadın-toprak ana), Persefon (saf-masum kadın), Afrodit (aşk-estetik kadını) ve Artemis (özgür kadın). Bu arketiplerden bir tanesi sizde baskınken, diğeri ikinci sırada gelebiliyor… Ama baskın olan kısım, size iyi gelebilecek diğer taraflarınızın ortaya çıkmasını engelleyebiliyor; arketipinizin karanlık tarafı mutsuz olmanıza, iyi bir ilişki yaşayamamanıza, potansiyelinizi ortaya çıkaramamanıza sebep olabiliyor. İşte Goddess, tüm bunlarda şahane bir denge oluşturarak, yaşamınızda yeni bir sayfa açmanızı destekliyor.


Victoria Beckham Hera, J-Lo Afrodit, Tüm Anneannelerimiz Demeter:


Dr. Nil Keskin günümüzden ve tarihten bazı arketiplere örnekler veriyor. “Birlik bilinci yüksek, aile, toplum veya toplulukları bir arada tutan Hera arketipi için Hürrem Sultan, Eva Peron ve Victoria Beckham’ı örnek olarak verebiliriz. Tabii hepsinin gölge yanları da var. Bu saydığım isimlerde Hera’dan sonra Athena arketipi baskındır, hiçbir güç onların korudukları birliği yıkmaya yetmez. Hera arketipinin gölge tarafı, bazı birlikteliklerin bitmesi gerektiğinde diretme özelliğiyle ortaya çıkar ve ilişkiyi ne olura olsun sonlandırmaz. İşte o zaman Artemis arketipinin şifasına ihtiyaç vardır. Jennifer Lopez ise Afrodit arketipi… İkinci sırada da Athena arketipini taşıyor. Özellikle Anadolu kadınları, annelerimiz, anneanne ve babaannelerimiz ise tipik Demeter arketipidir.”


Yeni Dişil Olmanın Dokuz Koduyla Tanışın!


Dr. Nil Keskin son kitabı “Yeni Dişil”de, dokuz kod ile dönüşmesi hedeflenen kadınlığın şifrelerini de veriyor. Buna “Fem Heal” adımları da diyebiliriz. Bu kodları kısaca; alma, arınma, yaratım, dönüştürme, cesaret, besleyicilik-şefkat, sezgisellik ve birlik erdemleri olarak sıralayabiliriz.

MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
©Copyright, Antigoni, 2024 Powered by ikas