Tılsımlı Bitkiler

1 Ağustos 2024 07:34
Antigoni6

Antik çağlardan beri kullanılan, sadece fiziksel sağlık için değil aynı zamanda enerjisel olarak da gücü olduğuna inanılan bitkiler var tabiatta. Onlar adeta tılsımlılar! Sizler için hangi bitkinin tütsüsünün neye iyi geldiğine dair bir liste hazırladık. Hayrını görün sevgili okurlar!

Image

Binlerce yıldan beri, insanoğlu tabiatın sunduğu güzelliklerle yaşam arasında bir bağ kurdu. Bu iletişim sadece hayatı sürdürebilmek için değil, aynı zamanda ruhani, manevi, enerjisel etkileşim için de elzem özellikler taşıdı. Gerek yaşadığımız coğrafya da gerekse dünyanın pek çok yerinde bazı bitkiler, çiçekler, otlar dileklerin gerçekleşmesi, nazardan korunmak, evin ve bedenin enerjisini temizlemek, bereketi artırmak, zihni sakinleştirmek için kullanılıyor.

İşte günlük hayatınızda rahatlıkla bulabileceğiniz, uygulama yapabileceğimiz tılsımlı bitkiler!

Adaçayı:

Enerji söz konusu olduğunda, herhalde tüm gezegende bilinirliliği açısından bitkilerin Lady Gaga’sı olan adaçayı birbirinden farklı coğrafyalarda nazardan, negatif enerjiden arınmak için kullanılır. Tütsüsünü hem kendi bedeniniz hem de yaşadığınız mekânın enerjisini temizlemek için kullanabilirsiniz. Kokusu bile sizi rahatlatmaya, sakinleştirmeye yeter.

Defne Yaprağı:

Bu bitkinin eski çağlardan beri insanları büyüden koruduğuna inanılıyor. Hatta çok eskiden aileler, evlerini kötü enerjiden korumak için yaşadıkları evin duvarlarına defne yapraklarını sürermiş. Belli ki iyi bir amaca hizmet ediyor kendisi… Günümüzde ise negatiften arınmak için oldukça iddialı bir seçenek olabilir!

Rezene:

Mekanları negatif enerjiden arındırması ile biliniyor.

Kahve:

Efendim kendisi şahane bir içecek, büyük bir keyif… Ama aynı zamanda bereket dilediğinizde başvurulacak tütsülerden biri olma özelliğine de sahip. Bolluk enerjisini aktive etmek isterseniz bir kâsenin içinde kahve yakın ve evin her yerinde gezdirin.

Fesleğen:

Yaşanılan mekanların koruyucusu… Eğer bir saksıda veya evinizin bahçesinde fesleğen beslerseniz, evinizin muhafızı gibi olacağına inanılır.

Biberiye:

Olumsuz enerjileri pozitife dönüştürme, kaygı ve huzursuzluk hislerini nötrleme özelliğine sahiptir.

Üzerlik Otu ve Tohumu:

Antik Mısır’da bile kullanıldığına dair rivayetler vardır. Birçok Türk evinin duvarlarında, balkonlarında, girişinde, bahçesinde veya dükkanlarda üzerlik tohumu ile yapılmış aksesuarlara rastlarsınız. Hem bu aksesuarın hem de tütsüsünün, insanları ve mekanları negatif enerjiden koruduğuna, var olanı ise nötrlediğine inanılır. Mekanları temizler. Bir diğer adı “nazar otu”dur. Tüm bunların yanı sıra sakinleştirici özelliği de vardır.

Tarçın Kabuğu:

Tütsü olarak yaktığınızda zenginlik ve bereket getirdiğine inanılır.

Çörek Otu:

Nazardan korur ve bereketi artırır.

Dağ Kekiği:

Antik çağlardan beri bahsedilen bir bitki… Kişilerin rahat ve derin bir uyku uyumalarına yardımcı olduğuna ve kâbus görmelerini engellediğine inanılırmış.

Eğrelti Otu:

Bereket getirdiği ve uğurlu olduğu söylenir.

Yasemin:

Pozitif enerjiyi göğe çıkarır!

MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
©Copyright, Antigoni, 2024 Powered by ikas