Tılsımlı Takılar Mevsimi

15 Haziran 2024 06:09
Antigoni6

Yaz geldi… Bu mevsimde takılar sanki daha bir özgürleşiyor, daha bir parlıyor. Stilimizi tamamlayan bu birbirinden güzel tasarımlarda bazen seçtiğimiz objeler, birer “tılsım” olarak çok güçlü özellikler barındırabiliyor!

Image

Takı kültürü neredeyse insanlık tarihi kadar eski. Gezegenin bize sunduğu bütün güzel materyaller kullanılarak yapılan bu aksesuarlar zenginliğin, güzelliğin, umutların, kişiliğin, kimi zaman da dileklerin dışavurumu oldu. Yaz döneminin en güzel taraflarından biri ise birbirinden güzel ve renkli takıların daha fazla stilimize yansıması.


Bu mevsimde kolyeden küpelere, bilekliklerden halhallara kadar aksesuarlarımıza da bir “özgürlük” geliyor adeta. Hazır mevzu takılara gelmişken size bazı objelerin “tılsımından” bahsetmek istedik. Çünkü takılar sadece yukarıda saydığımız özelliklerden ötürü değil, aynı zamanda “sembol” olarak bazı niyetler için de kullanılan çok güçlü “aracılar” oldu yüzyıllar boyunca…


Balık

Bereketin, şansın ve doğurganlığın sembolüdür. Koruyucu özellikleri olduğuna inanılır. Hristiyanlıkta Hz. İsa’nın mühürlerinden biridir, dolayısıyla kendisiyle özdeşleşmiştir.


Koruyucu Yılan

Geçmişi 3 bin yıla dayanan bir semboldür ve kolyelerden bilekliklere kadar birçok medeniyette özellikle Eski Mısır’da, vazgeçilmez takılardan biri olmuştur. Şifanın sembolüdür. Sağlıklı kalmak, bedenin, ruhun ve duyguların şifalanması için kullanılmıştır. Aynı zamanda bereketin sembolüdür.


Fatma Ana’nın Eli

Diğer isimleriyle Hamsa veya Miryam’ın Eli… Binlerce yıldır korumanın, bereketin, gücün simgesi olan bu sembol, tüm dünyada çok geniş bir coğrafyada bilinmekte ve takılardan, ev aksesuarlarına kadar pek çok yerde kullanılmaktadır. Özellikle, İslamiyet ve Yahudilik inancında evleri de koruduğuna inanıldığından kapıların girişlerine veya üstüne asılır ya da evin bir köşesinde obje olarak karşımıza çıkar.


Şans Getiren Fil

En yaygın objelerden biridir… Şans ve bereket getireceğine inanıldığından hem takı olarak hem de evlerde obje olarak kullanılır.


Deniz Kabuğu

Tılsım olarak kullanılmasının geçmişi yaklaşık 20 bin yıldır… Özellikle negatif enerjiden, kem gözden koruduğuna inanılır. Aynı zamanda doğurganlık sembollerinden biridir.


Kurbağa

Uzun bir ömür ve zenginlik getireceğine inanılan kurbağa tılsımı, Romalılarda evleri ve içindekileri koruyacağına inanılan bir semboldü.


Uğur Böceği

Takı olarak takanlara büyük başarı ve servet getireceğine inanılır. Aynı zamanda şifalanma sembollerinden biridir.


Kelebek

Bir sembol olarak kullanıldığında uzun yaşamı ve zarafeti simgeler.


İnci

İnciye sihirli nitelikler yüklenmiştir. Özellikle gümüş içine yerleştirilen veya gümüşle birlikte kullanılan inci takılar en etkileyici koruyuculardan biridir. İnsanları kötülüklerden koruduğuna, negatif enerjiden arındırdığına, şifalandırdığına inanılır. Yatıştırıcı özellikleri vardır. Aşk ve neşe gibi duygularla bağdaştırılmıştır.


MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
©Copyright, Antigoni, 2024 Powered by ikas