Rotamızı Yaz Mevsimine Çevirdik

27 Mayıs 2024 14:31
Antigoni6

Türkiye’nin dört bir yanında saklı cennetlerine uzanan bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Gelin birlikte Marmara’dan, Ege’ye, oradan da Akdeniz’e uzanıp masmavi derinlikler ve yeşilin binbir tonunu barındıran doğal güzelliklerle kendimiz için yeni ilhamlar yaratalım.

Image

Türkiye’nin dört bir yanında saklı cennetlerine uzanan bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Gelin birlikte Marmara’dan, Ege’ye, oradan da Akdeniz’e uzanıp masmavi derinlikler ve yeşilin binbir tonunu barındıran doğal güzelliklerle kendimiz için yeni ilhamlar yaratalım.



Fantastik Dünyaya Kaçamak

Kocaeli

Kocaeli, İstanbul’a yakın konumu ve doğal güzellikleriyle özellikle hafta sonu kaçamaklarının adreslerinden biri. Ormanya Doğal Yaşam Parkı, doğayla baş başa kalmak isteyenler için 4 bin dönüm arazi üzerine kurulu dev bir doğa turizmi kompleksi. İçerisinde yer alan Kamp ve Karavan Alanı, Hayvanat Bahçesi, Yaban Yaşam Alanı, Hobbit Evleri, Orman içi Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Sportif Olta Balıkçılığı Alanı, Doğa Okulu, Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Piknik ve Mesire Alanı ile Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı olarak biliniyor. Ormanya’nın en ilgi çeken bölümlerinden biri de Hobbit Evleri. Yüzüklerin Efendisi’nin Hobbit evlerine çok benzeyen bu küçük evlerde konaklama imkânı yok ama fotoğraf çekmek serbest.

Cennete Giden Yol Likya’dan Geçer

Muğla

Çam ormanlarıyla kaplı bakir doğası, tertemiz havası, masmavi deniziyle Muğla, her mevsim güzel ama yaz aylarında tabiat bir başka… Sakinliği ile huzur veren Gökova Körfezi’nde taş ya da kagir evlerde konaklayarak eşsiz bir arınmışlık yaşayabilir, Türkiye’nin “sakin şehirleri” arasında yer alan Akyaka’da sadece doğanın eşlik edeceği aktivitelerle huzuru bulabilirsiniz. Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan Akbük’te ekolojik köy konsepti sunan konaklama deneyimi yaşayabilir, kendinizi Fethiye‘de, Likya Yolu üzerinde yüksek kayalar, akarsu ve kanyonlar arasında kalmış, adeta saklı bir cennet olan Kabak Koyu’nun güvenli kollarına teslim edebilirsiniz. Siz iyisi mi Kabak’a gidip eşyalarınızı seçeceğiniz bir konaklama alanına bırakıp kendinizi doğanın içine atın. İşe masmavi sularında caretta carettalar ile dans ederek başlayın ve ardından Kabak’ın çam ağaçlarıyla çevrili saklı cennetlerini keşfe çıkın.

Karadeniz’de Akdeniz Esintileri

Artvin

Yemyeşil yaylaları, ormanların arasında parıldayan gölleri, görkemli dağları, tepeleri, tarihten izler taşıyan köprüleri ile Artvin’den Karadeniz sezonunu açmaya ne dersiniz? Bölgede Karagöl, Maçahel, Şavsat ve Çoruh Vadisi’nde doğayla iç içe bir ortamda ruhunuzu yenileyecek türden farklı tesisler yer alıyor. Merkeze yakınlığı ile dikkat çeken Hatila Vadisi Milli Parkı, Karadenizli olmasına rağmen Akdeniz ikliminin görüldüğü ender yerlerden biri. Türkiye’nin tüm doğal güzelliklerini içinde barındıran Çoruh Vadisi, raftingcileri ağırlıyor. Vadi üzerinde yer alan Dikmetaş Köprüsü’nün iki yanı, Aslandede ve Laleli ve Çoruh Nehri ile Barhal Çayı’nın etrafında keyifli konaklama alanları bulunuyor.

Borçka’da yer alan, UNESCO’nun koruma altında aldığı Maçahel Vadisi, Türkiye’nin ilk biyosfer rezervi olarak doğanın tam da ortasında, su sesi eşliğinde Artvin’de keyifle vakit geçirilebilecek bir diğer bölge. Dünyanın belli başlı kanyonları arasında olan Cehennem Deresi Kanyon Vadisi, Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan, Türkiye’nin en yüksek şelalesi Mençuna Şelalesi’ni görmeden dönmeyin!

Mars’a Günübirlik Bir Yolculuk

Salda Gölü

Burdur Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Gölü ile Mars’a kısa bir seyahate çıkmaya ne dersiniz? Maldivler’i aratmayan turkuaz renkli suları, süt beyazı kumsalı ve eşsiz doğasıyla, Türkiye’nin saklı kalmış cennetlerinden biri olan Salda Gölü, dünyada Mars’ın yüzey özelliklerini taşıyan iki yerden biri. Aynı zamanda Türkiye’nin en derin gölü olma özelliğine de sahip. İçerdiği mikrobiyal çeşitliliğiyle dünya dışındaki yaşamın sırlarını barındırıyor. Günübirlik keşiflere de hafta sonu kaçamaklarına da uygun bir gezi rotası olarak, sunduğu eşsiz manzaranın gün içindeki değişimlerine şahit olmak istiyorsanız, burası tam size göre!

İki Bölgenin Ruhunun Birleştiği Yer

Balıkesir

Bir kısmı Marmara’da bir kısmı Ege’de yer alan konumuyla farklı karakteristik özellikler sahip olan Balıkesir, deniz ve doğa turizmini aynı anda yaşatan nadir bölgelerden biri. Ege’nin kıyısındaki konumuyla deniz turizmi açısından oldukça rağbet gören Ayvalık, Balıkesir’in Kaz Dağları’nın eteklerinde saklı ilçesi Güre, Edremit, Ören, Akçay ve daha niceleri…

Kaz Dağları’nın doğal ve muhteşem tabiat örtüsü, buz gibi serin sularıyla birleşerek ender güzellikler yaratıyor. Kaz Dağları çevresinde zeytin ve çam ağaçlarının çevirdiği düzlüklerde kurulu konaklama alanlarında köy ortamını yaşayabilirsiniz. Ayvalık’a bir köprü ile bağlı Midilli Körfezi’ndeki Cunda Adası, yazın tüm renkliliğini yaşatıyor.

Serin Sular, Tarih ve Huzur

Çanakkale

Çanakkale, yeşil ve mavinin eşsiz uyumunu, tarihi ve antik dokusuyla birleştiren Çanakkale, doğal güzellikleri, buz gibi suları, mitolojik unsurları, milliyetçi değerleri ve benzersiz lezzetleriyle yaz aylarının en güzel rotalarından biri. Çanakkale şehir merkezine 1 saatlik mesafede yer alan, Ayvacık ilçesine bağlı bir antik kent olan Assos, denizin hemen yanı başında tatilcileri ağırlıyor. Konumuyla deniz, tarih ve orman üçgeni yaratan Assos, buz gibi denizi, sıcacık güneşiyle yazın tüm güzelliklerini yaşatıyor.

Gelibolu’nun en güzel koylarından biri olan Kömür Limanı, denizi ve gün batımı manzarasıyla müdavimlerini yaratıyor. Yazın Çanakkale’nin en kalabalık bölgelerinden biri olan Bozcaada’nın Alaybey bölgesinde yer alan Akvaryum Koyu, sıcak ve sığ denizi ile Çanakkale’nin serin sularına meydan okuyor. Çanakkale’nin Marmara ile kesişme noktası olan Saroz Körfezi de güzel sahili ve geniş ormanlık alanlarıyla tatilcileri selamlıyor.

Çanakkale’nin en bakir yerlerinden biri de Gökçeada. Bölgede denize sıfır noktasında çok sayıda konaklama alanı bulunuyor. Sualtı Milli Parkı ise adeta gizli bir cennet. Muhteşem bir denize sahip olan Sualtı Milli Parkı, sevimli bir koya da ev sahipliği yapıyor. Eşelek mevkiinde bulunan Kefalos Plajı, altın sarısı kumsalı ile ilgi çekiyor. Gökçeada’nın en büyük ormanında yer alan Uğurlu Köyü de doğa tatili için ideal.

Hem Mavi Hem Yeşil

Antalya

Antalya, milli parkları, eşsiz koyları, geniş ormanlık alanlarıyla yaz mevsimi için farklı alternatifler sunuyor. Akdeniz’in mavisini karşınıza alıp zeytin ağaçlarının arasında kaybolmak isterseniz, Kaş’a yelken açabilirsiniz. Doğayla bütünleşmiş, ormanla iç içe, deniziyle gökyüzüyle masmavi bir cennet olan İncekum’da çam ağaçlarının gölgesinde huzuru, Akdeniz’in masmavi sularında özgürlüğü hissedebilirsiniz. Tatilinize aktivite katmak ve doğa sporları ile ilgilenmek istiyorsanız Manavgat Köprülü Kanyon doğru seçim. Tazı Kanyonu gezisi, rafting veya kanyon yürüyüşü yapabilirsiniz. Şehrin karmaşasından ve gürültüsünden bunalırsanız Phaselis antik kentinin güney limanın yanında bulunan Bostanlık Koyu, sizin için ideal. Burada sizi doğa ile baş başa dingin bir tatil bekliyor.

Çıralı ve Olympos, çam ve portakal ağaçları içinde doğa ile iç içe bir tatil imkânı sunuyor. Toros Dağları'nın kuzey yamaçlarında 1702 metre rakımda bulunan Dipsiz Göl, sızıntılarla beslendiği için her mevsim aynı seviyede ve berraklıkta kalan masmavi suyuyla ziyaretçilerini karşılıyor.

MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
©Copyright, Antigoni, 2024 Powered by ikas