Faye Dunaway “Faye” ile Karşı Karşıya

4 Temmuz 2024 12:59
Antigoni6

Amerikan sinemasının en yetenekli, en karmaşık, en stil sahibi, en gizemli aktrislerinden biri olan Faye Dunaway, Laurent Bouzereau’nun yönettiği “Faye” isimli belgeselde kendiyle yüz yüze geliyor.

Image

Sinema tarihine baktığımızda,birbirinden yetenekli kadınlar görürüz ve illaki hepinizin bir veya birden fazla favorisi vardır. Şimdi onların arasından “çok kendine özgü” bir kadının hayatını izleme vakti… İlk gösterimi geçtiğimiz mayıs ayında Cannes Film Festivali’nde yapılan ve 13 Temmuz’da HBO kanalında genel izleyici ile buluşacak olan “Faye” isimli belgeselden bahsediyoruz. 

Evet efsanevi Faye Dunaway’in hayatını, ailesini, yaşanmışlıklarını, aşklarını, iç dünyasını “gerçekten” izleyecek, onun anlatımıyla dinleyeceğiz. Warren Beatty ile başrolü paylaştığı, Artur Penn imzalı “Bonnie & Clyde” ile film endüstrisine adeta bomba gibi düşen Dunaway, ardından gelen projelerinde hep çok yüksek performanslar sergiledi. The Thomas Crown Affair, Chinatown, The Arrengement, Network, Arizona Dream bunlardan ilk akla gelenler…

Genellikle sorunlu, bunalımlı, karmaşık karakterlerdeki kadınlara hayat vermesiyle bilinen oyuncu, kendi hayatında da “karmaşık” olarak tanımlanıyor. Daha doğrusu belgeselin fragmanına şöyle bir göz attığınızda, çevresinde onu yakından tanıyanlar tarafından bu tanımlama yapılıyor. Tabii bunun yanı sıra aşklarını, evliliklerini, bipolar bozukluğunu, anneliğini, aile geçmişini kendisinden dinlerken ; sıra dışı yeteneği ve tarzı hakkındaki yorumları, yapımda yer alan diğer ünlü isimler anlatıyor. 

Belgeselde  Annette Insdorf, Barry Primus, Chris Andrews, David Itzkoff, Hawk Koch, James Gray, Jay Zimner, Jerry Schatzberg, Julie Salamon, Mara Hobel, Mark Harris, Michael Koresky, Mickey Rourke, Margaret M. Roth, Robin Morgan, Rutanya Alda, Sharon Stone, Tova Laiter gibi isimler yer alıyor.

Gerçek Stil İkonu

Faye Dunaway, popüler olduğu 60’lı yıllarda gerçek bir stil ikonu haline dönüştü. Döpiyesleri, elbiseleri,maskelen  tarzdaki kombinleri ve tabii ki şapkalarıyla fotoğrafçıların da gözdesiydi.  Dunaway’in  ikon haline gelen bu stili, popüler kültürün en bilindik öğelerinden… Hatta birkaç sene önce Cannes Film Festivali’nin tanıtım afişinde,  bu fotoğraflardan birine yer verilmişti. 

Bilenler biliyor ama eğer henüz tanışmadıysanız, Dunaway’in hayatına ve efsanevi performanslarına bir göz atın deriz.

MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
©Copyright, Antigoni, 2024 Powered by ikas