Beetlejuice, Beetlejuice, Beetlejuice!

30 Ağustos 2024 08:53
Antigoni6

Fantastik sinemanın günümüzdeki efsanevi yönetmeni Tim Burton’ın imzasını taşıyan 1988 tarihli doğaüstü-komedi filmi "Beterböcek"in (Beetlejuice) devam filmi olan “Beterböcek Beterböcek” ile (Beetlejuice Beetlejuice) gizemli dünyaların kapıları, 36 yıl aradan sonra yeniden aralanıyor… Film 6 Eylül’de vizyonda!

Image

Seksenli yılların en kült filmlerinden biri olan, Tim Burton’ın ününe ün katan ve adını üç kere söyleyince geliveren (!) Beetlejuice, yani nam-ı diğer Beterböcek, seneler sonra yeniden beyazperdede.  Yönetmen koltuğunda yine Burton’ın olduğu yapımda, orijinal kadrodan Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O’Hara rol aldı. Bu “lordlar kamarasına”, Monica Bellucci, Jenna Ortega, Willem Dafoe ve Justin Theroux katıldı.

Devam filminin konusuna kısaca değinecek olursak;

Beklenmedik bir aile trajedisi sonrasında Deetzler, Winter River'daki evlerine geri döner. Beterböcek ise yıllar geçmesine rağmen Lydia’nın (Winona Ryder) peşini hiç bırakmamıştır.  Onun hayatı ise asi genç kızı Astrid'in, yeniden geri döndükleri ve her şeyin başlangıç noktası olan, evlerinin tavan arasındaki gizemli kasaba maketini keşfetmesi ve Öbür Dünya'ya geçişi sağlayan kapının kazara açılmasıyla altüst olur. Her iki âlemde de sorunlar baş gösterirken, birinin Beterböcek'in adını üç kez söylemesi ve yaramaz iblisin karmaşa çıkarması an meselesidir.

1989'da En İyi Makyaj Akademi Ödülünü alan Beterböcek, devam filminde de yine orijinaline sadık kalınarak tamamen makyaj, gerçekçi efektler ve kuklalar ile çekildi.Film Gough, Millar ve Seth Grahame-Smith'in hikâyesinden Alfred Gough ve Miles Millar tarafından  enaryolaştırıldı. Müziklerde ise gene Danny Elfman imzası var.

MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
BİZİ TAKİP ET!
KURUMSAL
SÖZLEŞMELER
©Copyright, Antigoni, 2024 Powered by ikas